Toen en nu.

 

Historie
In 2006 besluit Frans Suijkerbuijk in eigen beheer scheidingswanden te gaan produceren. Een product dat weliswaar beschikbaar is in de markt maar niet voldoet aan de strenge eisen die Frans zichzelf oplegt. Hij wil een product in de markt zetten dat een uitstekende akoestische waarde heeft, van hoge kwaliteit is, goed te hanteren en bovendien betaalbaar is.
Samen met twee industriële productontwerpers worden de eisen in kaart gebracht en wordt gestart. Eerst het ontwerp en daarna de prototypes. Dat levert al gauw een mooi resultaat op dat vanuit maatschappelijke betrokkenheid in productie wordt genomen bij de lokale sociale werkplaats.

Na enkele jaren wordt duidelijk dat het extern produceren geschikt is voor standaard afmetingen maar niet voor maatwerk. Tevens moet er doorontwikkeld worden. In 2009 wordt dUTCHCREEN definitief opgericht. Vanuit de eigen productielocatie en met een klein maar gedreven team van 4 personen bouwen zij gestaag door tot aan wat dUTCHCREEN nu is.

Intussen bestaat het allereerste model niet meer maar voldoen de huidige producten nog steeds aan de strenge eisen van onze oprichter Frans Suijkerbuijk; een uitstekende akoestische waarde, van hoge kwaliteit, goed te hanteren en bovendien betaalbaar.

Toekomst
Vanaf het ontstaan van dUTCHCREEN maken productontwerpers deel uit van de organisatie. Zij leggen zich toe op het ontwikkelen van nieuwe ideeën en het technisch verbeteren van onze producten. De komende jaren gaan we hiermee door. We vernieuwen continu ons aanbod en richten ons op duurzaamheid. Binnen nu en drie jaar levert dUTCHCREEN alleen nog maar duurzame wanden. Die gemaakt zijn van gerecyclede halffabricaten of die door de keuze van grondstoffen eenvoudig zijn her te gebruiken. Ook streven we ernaar om binnen enkele jaren volledig gasvrij te produceren en meer stroom op te wekken met onze zonnepanelen dan dat we verbruiken.

Maatschappelijk betrokken
Al vanaf het ontstaan van dUTCHCREEN staat maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel.
dUTCHCREEN werkt nauw samen met organisaties als het WVS (Leerwerkbedrijf), de Mytylschool (speciaal onderwijs) en Green Side (“Vier enthousiaste ondernemers die op een duurzame, sociale en lokale manier bouwen aan een mooiere wereld”). Ook op deze wijze willen we wij onze maatschappelijke betrokkenheid laten zien. Want samen bereik je meer dan alleen.

Contactgegevens

  • Rucphensebaan 25
  • 4706 PH Roosendaal
  • info@dutchcreen.com
  • +31 (0) 165 529 339
  • KVK: 51304791
  • BTW: NL 823206130B01

Meer weten over onze producten?