Een duurzaam verhaal

Al jaren doen we er alles aan om zo duurzaam mogelijk te werken. Zo halen we (bijna) alle energie die we gebruiken uit de ruim 300 zonnepanelen op ons dUTCHCREEN-dak. En we kiezen altijd voor duurzaam geproduceerd hout in onze producten. Mét FSC-keurmerk natuurlijk.

Oude grondstoffen, nieuwe producten
Ook (her)gebruiken we graag ‘oude’ grondstoffen om nieuwe producten te ontwikkelen. De ECON-wand en de SENA-plantenbakken bestaan bijvoorbeeld voor 98% uit gerecyclede materialen. En onze MUTE-screens zijn voor 50% opgebouwd uit FSC-producten en voor de andere helft uit hergebruikt materiaal.

Ruime keuze duurzame stoffen
Liefst en duurzame meubelstof om je product mee te bekleden? Er valt genoeg te kiezen: we hebben een ruim aanbod stoffen die volledig gemaakt zijn van gerecyclede PET-flessen of andere afvalmaterialen. Door de stof slim te combineren met de meubelen van recyclemateriaal, zijn sommige producten in onze collectie zelfs 100% duurzaam te maken. Fijn als je, net als wij, een kritisch oog hebt voor design én voor duurzaamheid.

dUTCHCREENs duurzame missie
We doen dus ons best, maar het kan nóg beter. Daarom hebben we een missie: dUTCHCREEN wil in 2027 volledig duurzaam produceren.
Dat betekent dat we:

– alle energie duurzaam opwekken;
– alleen gebruikmaken van duurzaam geproduceerde materialen;
– ervoor zorgen dat alle restmaterialen worden hergebruikt.

Ambitieus? Klopt. Maar voor ons niet meer dan logisch. Wij vinden de (leef)kwaliteit van onze planeet zeker zo belangrijk als de kwaliteit van onze producten. Iets moois maken en iets moois nalaten, daar staan we en daar gaan we voor.

Contactgegevens

  • Rucphensebaan 25
  • 4706 PH Roosendaal
  • info@dutchcreen.com
  • +31 (0) 165 529 339
  • KVK: 51304791
  • BTW: NL 823206130B01

Meer weten over onze producten?